снимка pixabayЗаповед за арест на досегашния американски президент Доналд Тръмп  е

...
снимка pixabayЗаповед за арест на досегашния американски президент Доналд Тръмп  е
Коментари Харесай

Иракски съд издаде заповед за задържането на Доналд Тръмп

снимка pixabay

Заповед за арест на досегашния американски президент Доналд Тръмп  е издал иракски съд. Съдебният акт е в рамките на следствие за гибелта на Абу Махди ал Мухандис. Той бе погубен преди година дружно с иранския военачалник Касем Солеймани.

През юни Иран към този момент издаде заповед за арест и изиска от Интерпол „ алена бюлетина “ за Тръмп във връзка със гибелта на Солеймани - процедура, която още не е завършила.

Дронът, унищожил колите на двамата на 3 януари 2020 година на летището в Багдад, бе изхвърчал по заповед на Тръмп, който дни по-късно изрази удовлетворение, че е ликвидирал „ двама на цената на един “, и упрекна Солеймани, че е заплашвал Съединени американски щати, напомня Българска телеграфна агенция.

Специалният докладчик на Организация на обединените нации за извънсъдебните изтезания Аниес Каламар назова двете убийства „ противозаконни “ и „ произвол “.

Иракските правосъдни управляващи прецизираха в официално съобщение, че багдадският съд е издал заповедта за арест по член от наказателния кодекс на страната, предусещащ смъртно наказване за всяко съзнателно ликвидиране.

Съдът увери, че е завършил предварителното разследване, само че следствието продължава, „ с цел да смъкна маските от другите причинители на закононарушението без значение дали са иракчани или чужденци “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР